Bilglas Till Alla Bilmärken

Vi hjälper er att byta vindrutor, sidorutor, bakrutor och lagar stenskott.

Glasmästeriet

Bilglas till alla bil-, buss och lastbilsmärken

Gustafssons Glasmästeri AB har bilglas till alla bil-, buss och lastbilsmärken. Vi hjälper er att byta vindrutor, sidorutor, bakrutor och lagar stenskott. Vi är auktoriserade av Glas-branschföreningen och godkända av Dekra. Detta betyder att DU som kund kan känna dig trygg att lämna din bil hos oss. Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolagen och har direktuppkoppling till dessa likväl som till Vägverket.

Vi Byter Vindrutor

Vi Lagar Stenskott

Vi Lagar Sidorutor

Vi Lagar Bakrutor

Auktoriserade av Glas-branschföreningen

Bilglas

Så här lagar vi stenskott

Först rengörs skadan noggrannt. Ett specialinstrument suger ut all luft runt skadan och ett resin appliceras. Resinet UV-härdas i drygt 3 minuter. Eventuell resinöverflöd tas bort och rutan poleras slät. Skadan är åtgärdad! Rutan är i princip som ny! Vid reparation av bilglas och lagning av stenskott används skyddsutrustning enligt glasbranschföreningens anvisningar.

Kan man laga alla stenskott?

För att man skall kunna laga ett stenskott får det högst ha en diameter motsvarande en femkrona. Skadan bör också vara belägen minst 5 cm från glaskanten. En annan faktor som bedöms är rutans allmänna skick, är den alltför sliten är rutbyte att föredra.

Bilglas

Så här byter vi din vindruta

Innan vi byter din ruta så skyddar vi självklart bilen och interiören genom att täcka in dessa områden med skyddsduk.. Sedan tar vi bort de lister eller lim som håller bilrutan på plats. Vi lägger sedan på en primer på ramen och låter den torka innan vi applicerar ett speciallim för att säkerställa en stark montering av den nya vindrutan. Den nya rutan monteras därefter noggrant, och alla beslag och lister återmonteras eller byts ut mot nya vid behov. Sedan får limmet härda enligt biltillverkarens föreskrifter innan bilen kan köras iväg. Då du byter bilglas hos oss så tar vi ta hand om hela ditt försäkringsärende och sköter allt administrativt arbete med ditt försäkringsbolag. Du lämnar bilen på morgonen och kan hämta den igen senare på eftermiddagen. Vi kan även hjälpa er med byte av nya vindrutetorkare ifall dessa är slitna och gamla. Då beställer vi nya ihop med den nya vindrutan.

Vi finns här för dig!

12 + 6 =

Adress

Åsavägen 7
57235 Oskarshamn

Öppettider

M-F: 8:00 – 17:00
S-S: Stängt

Ring Oss

0491-102 77